Material

Específic i obligatori per competicions oficials:

 • Arnés de tir: ha de ser resistent, protegir el gos dels fregaments amb materials no abrasius ni tallants en les zones de contacte i les zones d’impacte hauran d’estar encoixinades. Han de permetre l’extensió normal de les potes del gos i hauran de disposa d’una corda a l’extrem final per unir-lo a la línia de tir.

 • Línia de tir: corda que uneix el cinturó del corredor amb l’arnés del gos. Ha de disposar d’una zona elàstica amortida que absorbeixi els impactes per evitar lesions a l’esquena del corredor o del gos. L’amortiment varia segons el model, cal comprar un adaptat a la mida del gos o la seva força de tir.

 • Cinturó: ha de ser còmode pel corredor i permetre acoblar-hi la línia de tir mitjançant un mosquetó d’alliberació ràpida. No hi ha models concrets homologats, però es recomana que disposi d’una zona encoixinada per repartir la pressió. N’hi ha que s’agafen per la cintura i altres que s’agafen pels malucs (“cadera”).

 • Mosquetó d’alliberació ràpida: mosquetó que permet desenganxar la línia de tir amb un sol gest, i quan aquesta es troba tensada. (Obligatori en les curses de la Lliga Catalana de Canicross i de la Copa d’Espanya

pack_canicross

mosqueton-inox-liberacion--

 

 

Material recomanable:

 • Guants: fins i resistents al fregament per poder recollir la línia de tir i de cara a possibles caigudes.

  Guants lurbelGuants bike

 • Calçat per córrer per la muntanya: calçat tècnic, força taquejat i amb un bon amortiment o absorció de l’impacte.

  la_sportiva_bushido_shoe

 • Botins pel gos:  sobretot si correm per superfícies abrasives i en funció de la sensibilitat del gos. Amb unes fundes fines i elàstiques serà suficient per la majoria dels casos.

  botins nonstop

 • Llum frontal: de potència elevada doncs la majoria d’entrenaments i algunes curses seran nocturnes i les velocitats a les que ens desplacem són elevades.

  Nao Peltz

Següent: Els gossos–>

A %d bloguers els agrada això: