Cures del gos

Vacunes:

Tal i com marquen els reglaments per competir en canicross els gossos han d’estar vacunats anualment de:

  • La polivalent (front a parvovirosis, leptospirosis, moquillo cani i hepatitis canina)
  • L’antiràbica
  • Tos de les gosseres (Bordetella bronchiseptica, tipus Pneumodog o Novivac KC)

A les competicions s’ha de presentar la cartilla o passaport del gos complimentades amb els números de referència de les vacunes i la firma i segell del veterinari.

Els coixinets:

Un dels punts crítics a tenir en compte a l’hora de practicar canicross de forma habitual és el desgast dels coixinets de les potes del gos. Per tal d’evitar lesions en aquesta part i incrementar-ne la resistència es recomanable aplicar crema hidratant/cicatritzant a les potes (1-2 cops/setmana).

almohadillas crema potesQuatrocrema-para-almohadillas-paw-ointment

 

 

 

 

Les articulacions:

En els gossos de més edat i en determinades races s’ha de tenir en compte també el desgast de les articulacions. En aquests casos, per incrementar la regeneració de les articulacions es bo donar als nostres cans condoprotectors.

 

comed

 

 

Revisió veterinària i analítica anual:

Es recomana que es dugui a terme una revisió veterinària a l’any del nostre gos, doncs l’esport és beneficiós però hem de controlar que no tingui cap malaltia o lesió que puguem empitjorar amb la pràctica esportiva. S’ha de recordar que ells no es queixen com nosaltres i per tan hi ha algunes lesions que només podrà detectar un especialista.

 

hospital-veterinari-catalunyaSegüent: Entrenament –>

A %d bloguers els agrada això: