Competicions i llicències

Competicions oficials

Les federacions oficials que organitzen competicions de canicross i múixing són la RFEDI (Real Federación Española de Deportes de Invierno) i la FCEH (Federació Catalana d’Esports d’Hivern). Ambdues organitzen una lliga i dos campionats, un en terra i l’altre en neu.

A nivell Europeu hi ha la ESDRA (European Sled Dog Racing Association) que organitza els campionats europeus de múixing i la ECF (European Canicross Federation) que organitza campionats europeus de canicross i bikejoring.

Per puntuar en aquestes competicions cal tenir una llicència de la FCEH o la RFEDI. Aquesta llicència la poden tramitar els clubs associats a aquesta federació, entre ells Gosesport.

Les persones no federades poden participar a les curses d’aquestes competicions pagant una llicència de dia (aprox 8€) i cal complir el reglament que inclou, entre altres coses, la vacuna de la tos de les gosseres (Pneumodog) i el mosquetó d’alliberació ràpida.

Lliga catalana de la FCEH

FCEHÉs una competició organitzada per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, que es basa en 8-9 curses (1 descartable) amb unes distàncies de 2 a 8km repartides per tot Catalunya. A cada cursa es van acumulant punts en funció del temps realitzat i es fa una classificació per cada categoria.

 

Copa d’Espanyalogo_RFEDI_web

Es una lliga semblant a la catalana, amb 7 proves repartides per la península. S’atorguen punts en funció de la classificació (no del temps). Algunes d’aquestes proves es realitzen a: Madrid, Burgos, Galícia, País Basc, Catalunya, entre altres.

 

Altres proves no oficials

Premi de la FEEC

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya organitza un premi de canicross que es basa en 4 curses (1 descartable). Les distàncies varien en funció de les curses, i no segueixen un reglament específic. Per optar al premi s’ha d’estar en posseció de la llicència de la FEEC categoria C que inclou el canicross (però no la Responsabilitat Civil del gos).

 

TDM Trophée Des Montagnes (Alps francesos)*TDMÉs un campionat organitzat per la ECF (European Canicross Federation) i FSLC (Fédération des Sports et Loisirs Canins) de canicross per etapes que es desenvolupa al mes d’agost als Alps francesos. La inscripció és lliure i es disputen 10 etapes en 9 dies en diferents poblacions i pistes d’esquí de la vall d’Oisans. Les distàncies varien dels 3 als 10km i es basen per tenir un desnivell molt important.

Sortida TDM Auris

 *Fora de Catalunya és necessari el passaport del gos

 

Curses populars

Són totes aquelles curses que s’organitzen per associacions, empreses, clubs, entitats relacionades amb el món caní. Algunes tenen caràcter benèfic o solidari. Cadascuna té el seu propi reglament i recorregut. No  estan obligades a complir els reglaments de les federacions però si que és recomanable que compleixin uns mínims per tal de preservar la salut dels gossos.

Gosesport col·labora en l’organització de diverses aportant la seva experiència i donant suport tècnic a l’organització.
petjades

ADE

Següent: Normativa i reglaments –>

A %d bloguers els agrada això: