Canicross & Bikejoring

Canicross

 • El Canicross és un esport derivat del “mushing” (trineus amb gossos) que consisteix en córrer amb un gos el qual va unit a la persona per mitjà d’un cinturó, una línia de tir i un arnès. Són curses que es disputen en entorns de muntanya, buscant els terrenys més favorables pels gossos.
 • Es pot practicar sobre terra o neu, sempre durant la temporada d’hivern, buscant les baixes temperatures pel benestar dels gossos.
 • Les distàncies són entre 4 i 12 km, en funció del desnivell del recorregut, també poden realitzar-se una o dos etapes.
 • És una modalitat esportiva en la qual és fonamental el treball en equip. El binomi persona-gos i la seva compenetració són imprescindibles. La suma de l’esforç dels dos serà el que doni un rendiment òptim en carrera.
 • Va ser introduït a Espanya fa aproximadament 10 anys i depèn de la “Federació Catalana d’Esports d’Hivern” i la corresponent federació a nivell estatal (RFEDI).

Diapositiva1

Bikejoring

 • El BikeJoring és una modalitat esportiva molt similar, però la persona que competeix ho fa sobre una bicicleta.
 • És més semblant al “mushing” ja que la velocitat és més elevada i resulta més important l’esforç del gos, que és qui estira de l’esportista.
 • El recorregut sol ser el mateix que el de “Canicross”, doncs són distàncies òptimes per la pràctica d’esports amb gossos.
 • La concentració de l’esportista ha de ser més elevada, qualsevol imprevist pot suposar un problema a la cursa.

Santi del Valle

A continuació, en aquesta secció trobareu un recull de l’experiència i de la lectura d’articles, llibres i altres documents. La intenció és recollir informació per tal de fer-la accessible a tothom que vulgui practicar i entendre més d’aquests esport. No s’explica res que no s’hagi provat i aplicat, però això no es garantia d’èxit doncs com en la vida mateixa no hi ha una recepta perfecta sinó que cadascú ha de buscar la seva. Esperem que aquestes línies t’ajudin a trobar la teva.

 1. Material
 2. Els gossos
 3. Etapes i edats del gos
 4. Alimentació i hidratació del gos
 5. Cures del gos
 6. Entrenament
 7. Els factors limitants del canicross
 8. I els canicrossers com entrenem
 9. Competicions
 10. Normativa i reglaments

 

A %d bloguers els agrada això: